Welkom

Welkom op de website van Paardeninstructie De Vijfsprong.

In het Achterhoekse plaatsje Barchem aan de voet van de Lochemse berg, in een prachtige groene en bosrijke omgeving ligt Paardeninstructie de Vijfsprong .

Bij Paardeninstructie De Vijfsprong wordt door Jolanda Nijenhuis een professionele en gediplomeerde ( niveau 4 ) instructrice diverse vormen van rij en menlessen (cursus menbewijs) , dressuurlessen (zowel rijden als mennen) en longeerlessen aangeboden. En tevens kunt u bij ons terecht om uw tuig op maat te laten afstellen.

Naast het werk als instructrice ben ik mij gaan specialiseren in zowel Thermografie als ook  Equissage behandelingen bij paarden.

En sinds een jaar ben ik erg druk met het op maat maken van hoofdstellen bij paarden en kan ik u adviseren over het gebruik van een bit.

Floris en Nicky in Tandem

In mijn werk als Paardrij- en Meninstructrice ga ik ervan uit dat iedereen Paardrijden of Mennen moet kunnen leren.

Wilt u een paard leren begrijpen en veilig mennen op een paardvriendelijke manier voor een men/ marathonwagen ? Dit leer je via onze Midweekcursus Menbewijs of door één van de andere menles vormen die wij aanbieden.

De mensport, het recreatief mennen van paarden, en het paardrijden worden steeds populairder. Een paard op een veilige manier in het hedendaagse verkeer te kunnen mennen/rijden is zeker niet zo simpel als het soms lijkt. Hier gaan vele trainingsuren aan vooraf en de fout om iets niet goed aan te leren is snel gemaakt. Een goede men en/of ruiteropleiding is zeker geen overbodige luxe.

De kunst van het mennen en paardrijden kan natuurlijk alleen echt geleerd worden in de praktijk. Een midweekcursus menbewijs ( KNHS) kan nuttig zijn om theoretische kennis en praktische vaardigheden juist aan te leren. De KNHS promoot dan ook een goede opleiding voor de ruiter en koetsier, zodat u onder alle omstandigheden het paard onder controle hebt en weet hoe u zich in het verkeer en op het terrein moeten gedragen. U kunt uw midweekcursus menbewijs afsluiten met een examen KNHS menbewijs!

Wij verzorgen bij ons thuis in Barchem, en bij Landal Landgoed de Hellendoornseberg in Haarle  menbewijs cursussen met bovenstaande uitgangspunten als basis, daarnaast kunt u bij ons terecht voor verbetering van uw span dmv het volgens van menlessen. Dit kan zowel privé als in een groep en kan bij ons op locatie of bij u thuis.

In mijn lessen ga ik uit van ieders begin niveau en speel in op specifieke wensen en behoeftes van mijn les klanten. Daarmee zorg ik voor zelfvertrouwen, plezier en voortgang in ieders tempo.

Ik ben er trots op dat het slagingspercentage voor het Menbewijs  van mijn klanten op dit moment bijna 100 % is en dat mijn klanten die aan wedstrijden deelnemen goede resultaten behalen.

Tot slot wens ik iedereen heel veel plezier en veilige kilometers toe in welke vorm van paardensport dan ook.

Dressuurwedstrijd Armani

Wij zien u graag in de lessen bij Paardeninstructie De Vijfsprong.

Jolanda Nijenhuis.