Wat is Thermografie en waarvoor kun je het gebruiken

Wat is thermografie?
Thermografie is een temperatuurmeting met een ultra gevoelige infrarood warmtebeeldcamera, waarmee je pijngebieden en probleemgebieden (blessures) in het gehele lichaam kunt opsporen.
Het is een contactloze, veilige meetmethode waarbij de oppervlakte van de lichaamstemperatuur wordt gemeten. Hierbij komt geen straling vrij.
Een paard geeft warmte af door middel van infraroodstraling. Een infrarood warmtebeeldcamera kan deze infraroodstraling meten.
De temperatuur van het paardenlichaam moet aan de linkerzijde en rechterzijde vrijwel hetzelfde zijn (symmetrisch).
Bij doorbloedingsproblemen ontstaan er meestal elders in het lichaam Blokkades.
Deze doorbloedingsproblemen/ blokkades kun je dan door middel van Equissage behandelingen verbeteren en vaak zelfs helemaal oplossen.
Dus een combinatie van Thermografie en Equissage kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan de gezondheid van een paard.
Op onderstaande foto’s is duidelijk te zien dat de doorbloeding ( de rode vlekken ) na de Equissage veel meer zijn dan voor de Equissage behandeling.
De gele vlekken zeggen een slechte doorbloeding en op de foto’s met de rode vlekken is de doorbloeding na de Equissage duidelijk verbetert.
Ter aanvulling op de Equissage Behandelingen start ik nu binnen mijn bedrijf met Thermografie voor paarden door middel van het maken van Thermografische beelden van paarden.
Met de Equissage behandelingen kunnen we veel problemen verbeteren of soms zelf helemaal oplossen maar helaas lukt dat niet altijd. Het zogenaamde grijze gebied!
Door deze paarden middels Thermografische beeldvorming in beeld te brengen kunnen we veel nauwkeuriger zien waar de doorbloeding bij het paard goed is en waar de doorbloeding niet goed is.
Door thermografische beelden te maken kunnen we de knelpunten goed in beeld brengen en daarna dus gerichter behandelen met de Equissage, maar we kunnen op deze manier ook goed zien wat het effect is van de Equissage behandeling op de doorbloeding.
En zeker niet onbelangrijk, de doorbloeding links en rechts moet vrijwel gelijk zijn.