Menlessen

Ook het volgen van Menlessen voor zowel de wedstrijdmenner als de recreatiemenner behoort tot de mogelijkheden.

Ik ben er van overtuigd dat elk paard en elke menner hoe groen en beginnend ze ook zijn met de juiste begeleiding ver zal kunnen komen in de sport. Of het nu een kwpn, rijpaard, fries, haflinger of tinker is dat maakt niet uit, als paard en menner een team vormen dan zult u daar al gauw goede wedstrijdresultaten in behalen.

De ervaring leert dat goede en vooral duidelijke uitleg, en eventueel laten zien wat de bedoeling is, toch wel een hele goede combinatie zijn voor het succesvol mennen op wedstrijden.

Als mensen begrijpen waar ze mee bezig zijn, en waar ze op moeten letten, dan is dat natuurlijk een stimulans om door te gaan. En hoe beter het resultaat hoe groter de kick om door te gaan. Wat vervolgens weer veel plezier en ontspanning bij de menner oplevert.

Plezier en ontspanning is toch waar je het voor doet.

Ik kan u begeleiden in de wedstrijdsport t/m ZZ Niveau maar ook als recreatiemenner die eventueel wel ambities heeft om verder te komen in de sport.

De mendressuur lessen bestaan uit 1 uur les en er wordt dan op de volgende punten gelet

-ontspanning zowel bij paard als menner

-rechtgerichtheid

-aanleuning

-stelling en buiging

-vertrouwen van paard in de menner

-verschillende gangen, verzamelen, arbeidsdraf, uitstrekken

-losgelatenheid in het hele lijf van het paard

-gehoorzaamheid

-afwerking

Dit zijn de punten die erg belangrijk zijn voor de wedstrijd resultaten,als deze punten nog niet goed of voldoende bevestigd zijn dan zal dat altijd terug te vinden zijn in de wedstrijd resultaten.