Privéles Menbewijs

Priveles Menbewijs is mogelijk voor zowel enkelspan als tweespan. Priveles bestaat uit 1.5 uur les per keer u kunt hierbij zelf aangeven hoe vaak per week u les wil. Er kan tijdens de cursus gelest worden met mijn aanspanning, maar u kunt natuurlijk ook lessen met uw eigen aanspanning. Deze aanspanning moet dan wel aan de nodige eisen voldoen, en zeer zeker 100% betrouwbaar zijn.

De lessen zullen bestaan uit praktijk en theorielessen.

De praktijklessen beginnen eerst in de buitenbak 20×60 meter waar u de beginselen van het mennen en het achenbach mensysteem zult leren. Op moment dat u dit behoorlijk onder de knie heeft gaan we in het dorp rijden om zo het laatste deel van de cursus af te sluiten met het rijden in het verkeer, zoals u dat ook op het examen moet doen. Als u klaar bent om op examen te gaan dan schrijf ik u in voor een examen en kan er met de aanspanning waar u ook mee gelest heeft examen worden gedaan. U weet dan dus wat u kunt verwachten.

De lessen bestaan uit,

-optuigen en inspannen

-uitspannen en tuig afnemen

-leren mennen volgen het von achenbach mensysteem mbv een mentoestel

-veilig en verantwoord mennen in het verkeer

-theorie

Het voordeel van privelessen is toch wel de constante aandacht die je krijgt, en dit werkt over het algemeen met name bij mensen die wat moeilijker leren erg goed. Wat ook een groot voordeel is dat je op elk gewenst moment kan starten met de cursus dit in tegenstelling tot het lessen in een grote groep.

Bij goed weer zult u gaan mennen en bij slecht weer zullen we proberen de theorie onder de knie te krijgen.