Astma bij paarden/pony’s

Het drama van paarden/pony’s met luchtweg problemen astma/hoesten/slijm/benauwd/pompen enz!
Zoals velen (die er helaas mee te maken hebben) wel weten is het een verschrikkelijke zoektocht om iets te vinden wat uiteindelijk werkt.
Inmiddels weet ook bijna iedereen wel dat onze Nicky ook zeer ernstige klachten had met de nadruk op “had”.
Inmiddels durf ik wel te zeggen dat we het probleem na een hele lange tijd onder controle hebben kunnen krijgen.
Nicky heeft (dat weten we pas sinds eind Juli) een combinatie van astma, stofallergie en daarbij een allergie wat lijkt op hooikoorts bij mensen.
In het verleden heeft Nicky van allerlei medicijnen gehad telkens voor of het èèn of het ander maar nooit een combinatie van!
In overleg met de faculteit in Utrecht heb ik besloten om een combinatie van medicijnen (en daarnaast pulmitranq) te geven om te kijken hoe dat zou uitpakken! Utrecht had dit niet eerder geprobeerd maar ze stonden er wel voor open en gelukkig heeft dat goed uitgepakt!
En echt waar Nicky hoest al zeker 6 weken niet meer, is ook niet meer benauwd, pompen is over en hij loopt weer als een zonnetje.
Wel heb ik zijn krachtvoer aangepast en de brokken die hij krijgt gooi ik door een zeef om zoveel mogelijk alle stof eruit te krijgen. Daarnaast krijgt hij gestoomd kruidenhooi wat we op advies van Utrecht eerst afspoelen alvorens in de stomer te doen!
Nicky staat s’nachts op stal en overdag buiten. Staat hij overdag binnen ivm slecht weer of extreem warm dan gaat de deur naar zijn uitloop open waar een schaduwdoek overheen hangt zodat hij wel lekker naar buiten kan als hij dat zou willen.
Ik ben blij met hoe het nu gaat en ik hoop dat ik jullie met deze informatie ook wat verder kan helpen want het is echt een zoektocht!
Kan een afbeelding zijn van paard