Informatie folder Thermografie en Equissage

Als mensen een afspraak maken voor thermografie en equissage dan stuur ik ruim van te voren een informatiefolder met daarin dingen die geregeld moeten zijn zodat ik zonder problemen de foto’s kan maken en Equissage behandeling kan doen. Maar blijkbaar is bedenken om het te lezen (soms krijg ik serieus te horen “oh moest ik dat lezen”) en dan ook nog begrijpen wat er staat nogal een dingetje!
Dus!!
Bij deze nogmaals enige informatie met betrekkening tot het behandelen van paarden met de combinatie Thermografie en Equissage!!
Voorbereiding voor Thermografie paard/pony;
✅Paard graag borstelschoon en droog aanbieden op de dag van de Thermografie.
✅Ongeveer 2 uur van te voren of de dag ervoor voor het laatst borstelen.
✅Heeft het paard hele lange manen dan liefst even in een vlecht of op een andere wijze vastzetten zodat de hals vrij is van manen.
✅Ook de voorpluk en staart graag even vastzetten.
✅Graag ook de hoeven uitkrabben en even schoonborstelen.
✅In verband met het maken van de foto’s paard graag half uur voordat ik er ben de deken af doen en indien mogelijk binnen zetten.
✅Vanaf het moment dat de deken af is paard zo min mogelijk aanraken dus niet aaien enz. (dit is zichtbaar op de foto’s)
✅Foto’s moeten gemaakt worden in een tochtvrije ruimte (een stal waar de deuren dichtkunnen is prima) en waar ik op een afstand van èèn a anderhalve meter afstand van het paard kan staan
Voorbereiding voor een Equissage Pulse behandeling paard/pony;
✅Voor de behandeling is het belangrijk dat het paard borstelschoon en droog is (dit in verband met het behoud van mijn apparatuur).
✅Paarden die om welke reden dan ook NAT zijn kan ik helaas niet behandelen.
✅Na de behandeling kan het paard gaan (na) zweten, zorg dus even voor een zweetdeken zodat het paard niet te veel afkoelt.
✅Sommige paarden worden wat stijf na de behandeling. Dit is een reactie op de behandeling en kun je voorkomen door na de behandeling even 10 minuten stevig te gaan stappen. (een stapmolen kan ook indien aanwezig).
✅Equissage Pulse is geen wondermiddel. Verwacht daarom niet dat èèn behandeling voldoende zal zijn. Meestal heb je als basis drie behandelingen om de week nodig om zo je paard/pony alvast goed te ondersteunen in het herstel. Ook als je paard niks mankeert adviseren wij wel minimaal twee behandelingen!
Werkwijze Paardeninstructie de Vijfsprong;
✅Voordat ik begin met behandelen wil ik graag even kort het paard aan de hand zien lopen (stap, klein stukje draf) zo kan ik beoordelen welk deel (benen, rug, achterhand, schouder) het (grootste) probleem is.
✅Ik leg uit wat ik zie en waar ik denk dat het probleem zit.
✅Indien Thermografie niet nodig is begin ik gelijk met de Equissage behandeling.
✅Hierna maak ik (indien gewenst) de Thermografiefoto’s en daarna zal ik de Equissage behandeling doen.
✅Na de behandeling bekijk ik meestal nogmaals het stappen/draven aan de hand en geef ik nog wat tips hoe verder.
✅Desgewenst kan ik ook een zadelcheck verrichten om uit te sluiten dat het paard geen pijnlijke rug van een slecht passend zadel heeft opgelopen.
Elke klant krijgt een BTW bon. Mocht hier een speciale naam op moeten dan hoor ik dat graag.
De tarieven zijn inclusief 21%BTW. De factuur kan aansluitend aan de behandeling per pin, verzoek of contant (gepast) worden voldaan.
Indien je de gemaakt afspraak niet na kunt komen verzoek ik je om dit minimaal 48 uur van te voren te laten weten (dit ivm het maken van de routes). NIET tijdig geannuleerde afspraken worden voor 50% van de consultprijs in rekening gebracht.
Indien ik op locatie ben en ik kan geen foto’s maken of behandelen omdat het paard NAT, NET UIT DE WEIDE KOMT, DE EIGENAAR ER NIET IS. Dan zal ik de volledige consultprijs in rekening brengen.
Ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de klant maar qua tijd kan dat niet altijd dus wil ik vragen daar een beetje flexibel mee om te gaan.