Extreme stress bij paarden

Sommige paarden hebben/ervaren zo veel stress dat ze bijna niet meer te hanteren zijn. In enkele gevallen wordt het zelfs gevaarlijk. Mensen proberen van allerlei supplementen die soms effect hebben maar meestal niet. Je zit dan met je handen in het haar. Je hebt een paard maar kunt er eigenlijk niks mee beginnen en ook verkopen is vaak geen optie omdat je bij zo’n paard nauwelijks in de buurt kan komen laat staan dat je een proefritje kan maken.
In de praktijk kom ik heel veel gestresste, zelfs onhandelbare paarden tegen. Inmiddels heb ik er al heel veel voor de camera gehad en wat dan opvalt is dat de doorbloeding op het voorhoofd (meestal ook onder de kaak) flink stagneert. Op het moment dat je dit soort paarden met de Equissage gericht op het hoofd behandeld komt de doorbloeding weer op gang en worden ze rustiger en beter te hanteren.
Onderstaande foto’s zijn van verschillende paarden die allemaal veel stress hadden. Na twee a drie Equissage behandelingen was de stress al een heel stuk terug gebracht tot acceptabel niveau. Vaak doen we dan nog een vierde behandeling om ook het laatste restje stress weg te krijgen en kan de eigenaar weer lekker met het paard aan de slag.
Voor de duidelijkheid de onderste 4 foto’s zijn ongeveer 6 weken en 3 behandelingen later gemaakt
Rood is super mooi doorbloed. Blauw/paard is heel slecht doorbloed. Groen en Geel is sterk vermindert doorbloed.
Kan een afbeelding zijn van paard
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.